طرز تهیه نان روغنی محلی و اصیل به سبک سنتی

به گزارش وبلاگ خلیج اپ، نان روغنی یا نان فطیر از خوشمزه ترین نان های ایرانی محسوب می گردد که در شهرهای مختلف، دستورهای تهیه متفاوتی دارد. این نان به قدری خوشمزه است که می توان آن را در وعده صبحگاهی یا عصرانه نوش جان کرد. این نان های روغنی محلی از برترین سوغاتی های شهرهایی مانند همدان، تبریز، بابل و سبزوار به شمار میرود که برای عزیزان تان می توانید خریداری کنید. برای درست کردن نان روغنی محلی و اصیل به سبک سنتی می توانید طرز تهیه نان روغنی را این جا بخوانید.

طرز تهیه نان روغنی محلی و اصیل به سبک سنتی

مواد اولیه برای تهیه نان روغنی

  • آرد سفید سه لیوان
  • شیر ولرم یک دوم لیوان
  • آب ولرم یک دوم لیوان
  • تخم مرغ یک عدد
  • کره 50 گرم
  • خمیرمایه یک قاشق غذاخوری
  • شکر یک دوم قاشق غذاخوری
  • نمک یک قاشق مرباخوری
  • کنجد به میزان لازم

طرز تهیه نان روغنی

1. خمیرمایه نان را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه نان روغنی یک کاسه کوچک انتخاب کنید تا شیر، شکر و خمیرمایه را داخل آن ریخته و هم بزنید. روی ظرف را بپوشانید و آن را برای 10 دقیقه در یک جای گرم بگذارید تا خمیر مایه تان عمل بیاید. پیشنهاد ما امتحان کردن نان سوروک یزدی با همین مواد است.

2. مخلوط را آماده کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه نان روغنی تا عمل آمدن خمیر مایه باید یک ظرف دیگر را انتخاب کنید تا بتوانید در آن نمک، آرد و کره نرم شده را مخلوط کنید. در ادامه آب ولرم و خمیرمایه آماده شده را داخل ظرف ریخته و هم بزنید. مواد را ابتدا با قاشق به آرامی مخلوط کنید. بعد از جمع شدن خمیر، آن را با دست حسابی ورز دهید. دقت داشته باشید که چسبندگی خمیر مایه نان قندی باید کم باشد و در صورت زیاد بودن چسبندگی حتما دو تا سه قاشق غذاخوری به مخلوط اضافه کنید.

3. به خمیر استراحت دهید

در سومین مرحله از طرز تهیه نان روغنی ، خمیر را برای 10 دقیقه ورز دهید. یک ظرف گود را کمی با روغن چرب کنید سپس خمیر را در دستان خود گرد نموده و داخل ظرف بگذارید. روی آن را با یک دستمال بپوشانید و برای یک ساعت در یک مکان گرم بگذارید تا خمیر نان روغنی تان پف کند. طرز تهیه نان سیمیت را هم در برنامه آشپزی تان بگذارید تا در روزهای تعطیل آن را امتحان کنید.

4. سینی فر را آماده کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه نان روغنی باید دستان خود را با کمی روغن چرب کنید و خمیر را روی سطح کار قرار دهید. سطح کار را از قبل کمی آرد بپاشید و خمیر را کمی ورز دهید تا پف آن بخوابد. پس از ورز دادن خمیر، سینی فر را کمی چرب نموده و میزانی آرد هم درون آن بپاشید. سینی را به آرامی بچرخانید تا آرد به همه جای سطح سینی برسد. طرز تهیه نان شیرمال مغزدار را برای عزیزان تان امتحان کنید.

5. خمیر را قالب بزنید

در پنجمین مرحله از طرز تهیه نان روغنی بعد از ورز دادن خمیر، هر تعداد که می گردد از آن چانه های کوچک جدا کنید. در ادامه چانه ها را به قطر یک سانتی متر باز کنید و با چنگال یا انگشتان خود روی آن طرح بیندازید. با این کار می توان نان روغنی را به سبک سنتی بپزید. برای پخت نان می توانید آن را یا قالب بزنید یا در سطح سینی فر کامل پهن کنید. در ادامه پخت، خمیر را مجدد برای 15 دقیقه بپوشانید تا استراحت کند. در نهایت آن را با شیره انگور، زعفران، کنجد یا هر چیز دیگری که دوست داشتید رومال کنید. از درست کردن طرز تهیه نان شیرمال شیرین غافل نشوید.

6. فر را آماده کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه نان روغنی باید فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا خوب گرم گردد. در نهایت سینی فر را برای 30 دقیقه داخل فر بگذارید تا کامل پخته گردد. پس از پخت نان می توانید گریل را برای چند دقیقه روشن کنید تا روی نان های روغنی تان طلایی گردد. از طرز تهیه نان شیرینی کروسان غافل نشوید.

نکات تکمیلی پخت نان روغنی

نان راه پر پیچ و خمی را طی نموده است تا بتواند با طعم های بسیار بر سر سفره هایمان بنشیند. نان شیرمال، نان ایتالیایی و نان کَره ای از هزاران مدلی است که می توان آن ها را تست کرد. اگر شما قصد پخت نان روغنی در منزل را دارید به نکات گفته شده در ادامه توجه کنید.

طعم دار کردن نان روغنی

در صورت تمایل به شیرینی بیشتر می توانید شکر نان روغنی را بیشتر کنید. از سویی دیگر انواع ادویه و سبزیجات معطر هم می توانید جایگزین شکر کنید. زنجبیل یکی از آن ادویه ها است که به نان طعم تند و تیزی می دهد. طرز تهیه نان زنجبیلی سنتی را در کتاب کاله بخوانید.

پخت نان روغنی در تابه

پخت نان در تابه یکی از چند روش پخت نان روغنی است که در صورت نبود فر می توانید از آن بهره بگیرید. در طرز تهیه نان روغنی در تابه باید تمامی مراحل را مانند بالا پیش بروید. در ادامه کف تابه را چرب سپس خمیر را در آن پهن کنید. حرارت گاز را کم نموده و در آن را دم کنی بگذارید. برای پخت نان ده دقیقه زمان کافی است تا یک طرف آن پخته گردد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم پخته و برشته گردد. از طرز تهیه نان شیرمال با توستر غافل نشوید.

نحوه رومال نان روغنی

رومال کردن نان روغنی با روش های بسیاری صورت می گیرد که در بالا به یکی از آن ها اشاره کردیم. در روشی دیگر هم می توانید از شربت بار یا عسل بهره ببرید تا به روش نان های بازاری برشته و طلایی گردد. فقط به یاد داشته باشید در صورت استفاده از این روش، دیگر خرفه، کنجد یا سیاه دانه نپاشید تا نان تان تیره نگردد. کنجد سفید برترین جایگزین است. نان شیرمال ساده یکی دیگر از نان هایی است که به راحتی در منزل می توانید درست کنید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه نان روغنی محلی و اصیل به سبک سنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان روغنی محلی و اصیل به سبک سنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید