طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ مجلسی و خوشمزه بهتر از رستوران

به گزارش وبلاگ خلیج اپ، خورش قورمه سبزی یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین غذاهای ایرانی است که اغلب با گوشت قرمز تکه ای تهیه می گردد. یکی از انواع پرطرفدار امروزه قورمه سبزی در ترکیب با گوشت مرغ است که طعم خاص و لذت بخشی دارد و معمولاً پذیرای ذائقه علاقه مندان به مصرف گوشت سفید واقع می گردد. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ مجلسی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ مجلسی و خوشمزه بهتر از رستوران

مواد لازم برای طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ

  • سبزی قورمه 1 کیلوگرم
  • لوبیا قرمز یا چیتی 200 گرم
  • سینه مرغ 700 گرم
  • پیاز 2 عدد میانه
  • لیمو عمانی 3 عدد میانه
  • آب لیموترش به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • فلفل به مقدار لازم
  • روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
  • آب به مقدار لازم

وسایل مورد احتیاج برای پختن قورمه سبزی

برای تهیه خورشت سبزی احتیاجی به تجهیزات پیچیده نیست و فقط به وسایل زیر احتیاج دارید:

  • تخته برش و چاقوی تیز برای تکه کردن مرغ
  • ساطور، چاقوی بزرگ یا سبزی خردکن برای خرد کردن سبزی
  • یک ظرف کوچک برای ترکیب ادویه ها
  • قابلمه بزرگ برای پخت قورمه سبزی

سبزی خورشتی مخصوص قورمه سبزی

در خورشت سبزی از تره، شنبلیله، گشنیز، اسفناج و جعفری استفاده می گردد که شما به راحتی می توانید این ترکیب را از سبزی فروشی ها تهیه کنید. تره زیاد در قورمه سبزی باعث تندی، و شنبلیله زیاد باعث تلخ شدن طعم قورمه می گردد.

طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ

1. خیساندن و پختن لوبیا

برای تهیه قورمه سبزی با مرغ مجلسی، اول لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز را درون یک کاسه آب خیس کنید و اجازه دهید حداقل 6 ساعت تا یک شب کامل به خوبی خیس بخورد تا نفخ لوبیا به طور کامل گرفته گردد. این کار باعث می گردد لوبیا راحت تر و سریع تر پخته گردد و از نفخ و سنگینی معده جلوگیری نمایند. در صورت امکان چند مرتبه آب خیسانده لوبیا را عوض کنید. بعد از اینکه لوبیا به مقدار کافی خیس خورد، آن را در یک قابلمه بریزید و با حرارت ملایم بپزید. حرارت نباید زیاد باشد تا لوبیا بتواند به طور یکنواخت و بدون سوختن در مدت زمان طولانی پخته گردد. زمان پخت لوبیا به نوع لوبیا و مدت خیساندن آن بستگی دارد.

2. آماده سازی و تفت سبزی قورمه

در مرحله دوم، سبزی قورمه را به طور کامل بشویید و بعد از اینکه خشک شد آن را با چاقو، ساطور یا دستگاه سبزی خردکن کاملا خرد کنید. سپس سبزی ها را در یک تابه قرار داده و با حرارت کم، تفت دهید تا به اصطلاح آب آن ها کشیده گردد. بعد از اینکه آب سبزی کشیده شد، کمی روغن به آن اضافه نموده و به خوبی سرخ کنید. اگر از قبل سبزی سرخ شده یا منجمد در یخچال داشتید، می توانید از آن بهره ببرید. سبزی پخته و منجمد ظاهر و طعم قورمه سبزی را بهتر می نماید.

3. خرد کردن پیاز

در این مرحله، ابتدا پیازها را پوست گرفته و خرد کنید. سپس در یک قابلمه یا تابه مناسب، کمی روغن سرخ کردنی ریخته و پیازها را به حدی که کمی تغییر رنگ دهند تفت دهید.

4. آماده کردن مرغ

در این مرحله سینه یا ران مرغ را تمیز نموده و پوست و استخوان ها را جدا کنید و سپس با یک چاقوی تیز آن را به قطعات کوچک و مکعبی برش دهید. استفاده از سینه مرغ در قورمه سبزی با مرغ انتخاب مناسب تری است.

5. تفت دادن مرغ قورمه با پیاز و ادویه

به پیاز در حال تفت، مقداری نمک، ادویه و زردچوبه اضافه کنید. سپس تکه های مرغ را به آن افزوده تا با پیازها در قابلمه سرخ شوند.

6. افزودن سبزی پخته به مرغ و پیاز

حالا وقت این است که سبزی قورمه را به گوشت مرغ و پیازها اضافه نموده و آن ها را تفت دهید و سپس لوبیا را اضافه کنید. آب را تا جایی که روی مواد را بگیرد ریخته و همراه با مقداری نمک، فلفل و ادویه دلخواه هم بزنید و بگذارید تا بپزد.

7. افزودن لیمو عمانی و آب لیموترش

با یک چنگال چند سوراخ در لیمو عمانی ایجاد کنید، هسته ها را درآورده و سپس آن را به قورمه سبزی با مرغ در حال پخت اضافه کنید. افزودن چند قطره آب لیموترش تازه به خوشمزگی بیشتر قورمه سبزی شما یاری می نماید.

8. جا افتادن خورشت قورمه سبزی

بعد از افزودن لیمو عمانی در قابلمه را گذاشته و اجازه دهید قورمه سبزی با حرارت ملایم بپزد. یک ساعت تا یک ساعت و نیم زمان می برد تا قورمه سبزی با مرغ به خوبی جا بیفتد.

نکات مهم برای طرز تهیه برترین قورمه سبزی با مرغ مجلسی و خوشمزه

برای داشتن تجربه بهتر در ادامه نکاتی را به صورت پرسش و پاسخ تهیه کردیم که می توانید از آن ها در طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ بهره ببرید.

چه عواملی می تواند موجب تلخ شدن قورمه سبزی گردد؟

امکان دارد قورمه سبزی به چند علت زیر تلخ گردد:

  • سرخ شدن زیاد سبزی ها
  • استفاده از لیمو عمانی تلخ در آن
  • پیاز بیش از حد سرخ گردد و ته بگیرد
  • استفاده بیش از حد از شنبلیله در سبزی قورمه

چطور می توان از تلخ شدن قورمه سبزی جلوگیری کرد؟

برای جلوگیری از تلخ شدن قورمه سبزی باید از عوامل تلخ نماینده مذکور به مقدار مناسب استفاده کرد. بعلاوه سبزی ها و پیاز نباید بیش از حد سرخ شوند.

برای لعاب دار شدن و خوشرنگ شدن قورمه سبزی با مرغ چه باید کرد؟

استفاده از اسفناج در قورمه سبزی باعث لعاب دار شدن و رب گوجه فرنگی باعث خوشرنگی بیشتر خورشت می گردد.

زمان پخت مناسب برای قورمه سبزی چقدر است؟

برای اینکه قورمه سبزی خوب جا بیفتد و لعاب دار گردد باید حداقل 3 ساعت بپزد.

سبزی خورشتی را چگونه باید خرد کرد؟

سبزی ها را هر چه ریزتر خرد کنید، طعم و مزه سبزی ها بهتر منتقل می گردد و بعلاوه فرآیند پخت را سریع تر می نماید. اگر سبزی ها را خرد نکنید یا درشت خرد کنید، زمان بیشتری برای پختن احتیاج خواهد بود و خورشت به طور کامل جا نمی افتد.

آیا می توان سبزی خام را به همراه لوبیا و مرغ در ابتدای پخت افزود؟ یا بعد از سرخ کردن باید اضافه شوند؟

شما می توانید از هر دو روش بهره ببرید. می توانید سبزی را به همراه لوبیا و گوشت از ابتدای پخت اضافه کنید باهم بپزید و یا پس از سرخ کردن سبزی، لوبیا و گوشت را به خورشت اضافه کنید. استفاده از هر دو روش به ذائقه شما بستگی دارد و هر دو حالت می توانند نتیجه خوبی را برای قورمه سبزی به ارمغان بیاورند.

آیا می توان از سبزی منجمد برای تهیه قورمه سبزی استفاده کرد؟

بهتر است از سبزی های تازه برای تهیه قورمه سبزی بهره ببرید. سبزی های تازه تر، طعم و مزه بهتری دارند و باعث می شوند خورشت شما خوشمزه تر گردد. در صورت استفاده از سبزی منجمد بهتر است از قبل سرخ گردد.

قورمه سبزی خوب چه بافتی دارد؟ رقیق است یا غلیظ؟

غلیظ . هرچه قورمه سبزی غلیظ تر باشد طعم و مزه خورشت بیشتر می گردد. اگر آب خورشت بیش از حد باشد، ممکن است طعم و مزه غذا کم تر و خورشت آبکی و رقیق تر گردد.

آیا می توان از لوبیا چیتی یا سفید به جای لوبیا قرمز برای تهیه قورمه سبزی استفاده کرد؟

بله، شما می توانید از هر دو نوع لوبیا چیتی یا سفید بهره ببرید. انتخاب نوع لوبیا در قورمه سبزی بستگی به ذائقه شما دارد. هر دو نوع لوبیا می توانند به خورشت شما طعم خاصی بیافزایند.

چرا برخی ها در قورمه سبزی از عصاره قلم استفاده می نمایند؟

عصاره قلم می تواند به خورشتتان طعم و مزه بیشتری بدهد و روغن قورمه سبزی را غنی تر کند. برای استفاده از عصاره قلم، قلم را به همراه سبزی ها سرخ کنید و بعد عصاره آن را استخراج نموده و به سبزی ها اضافه کنید. البته، استفاده از عصاره قلم بستگی به سلیقه شما دارد و اجباری نیست.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ مجلسی و خوشمزه بهتر از رستوران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ مجلسی و خوشمزه بهتر از رستوران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید