جدیدترین گزارش 7 نماد بورسی
به گزارش وبلاگ خلیج اپ، با فرارسیدن موعد ارائه گزارش عملکردهای 6 ماهه ناشران، عمده شرکت ها صورت های اقتصادی 6 ماهه خود را در سامانه کدال برای آگاهی سهامداران و جهت رعایت اصل شفافیت منتشر کردند.

بعضی از شرکت ها که کاهش محسوس سود خالص را در عملکرد نیمه نخست سال 1400 داشتند، با ارائه توضیحاتی دلایل کاهش سود خود را گفتند که این اطلاعیه ها بخشی از اطلاعیه های تحت عنوان افشای اطلاعات بااهمیت را به خود اختصاص دادند. در ادامه به تشریح جزئیات چندی از این اطلاعیه ها پرداخته ایم.
غنوش: شرکت نوش مازندران توضیحاتی در مورد دلایل کاهش سود (زیان) شرکت برای دوره اقتصادی میاندوره ای 6 ماهه در سامانه کدال منتشر کرد. غنوش گفت کاهش 12 درصدی اندازه فروش کنسانتره مرکبات به علت کاهش فراوری آبمیوه در کشور در زمان شیوع ویروس کروناست که با بهبود شرایط شیوع این ویروس در حال حاضر تقاضا برای کنسانتره میوه مرکبات افزایش یافته است. بعلاوه افزایش 18 درصدی بهای تمام شده به علت افزایش هزینه های فراوری کالا در جریان ساخت نسبت به دوره قبل است و کاهش 49 درصدی سود ناخالص به علت کاهش اندازهی فروش و افزایش بهای تمام شده دوره است. افزایش 117 درصدی هزینه های فروش، اداری و عمده به علت افزایش تعداد نیروی کار در سطح سرپرستی و کاردانی و نیروی ماهر و اعمال افزایش مزد مطابق بخشنامه مزد سال 1400 است. در عین حال افزایش هزینه جذب نشده به علت افزایش تعداد کارکنان فراوریی و انجام قراردادهای اجرا و مشاوره برای طرح های توسعه شرکت که به علت فصلی بودن فراوری کنسانتره مرکبات و بعلاوه آماده بهره برداری نبودن طرح های در دست اجرا با افزایش حدود 112 درصدی همراه بوده که با انجام فراوری در نیمه دوم سال و بعلاوه تکمیل و بهره برداری از طرح های توسعه شرکت هزینه های جذب نشده به بهای تمام شده محصولات اضافه خواهد شد.
پاکشو: شرکت گروه صنعتی پاکشو نیز توضیحاتی در مورد اطلاعات و صورت های اقتصادی منتشر شده در کدال منتشر کرد. شرکت کاهش قابل ملاحظه در سود (زیان) خالص برای دوره اقتصادی 6 ماهه را اینگونه بیان کرد: در مورد دلایل کاهش سود خالص می توان به افزایش قابل توجه قیمت نهاده های فراوری (مواد اولیه) و عدم رشد متناسب نرخ های فروش اشاره نمود. در ضمن عایدیهای غیر عملیاتی شرکت از محل سود فروش سرمایه گذاری ها (سهام شرکت های پذیرفته شده نزد سازمان بوس اوراق بهادار تهران) به شکل قابل توجهی نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
ونوین: شرکت بانک اقتصاد نوین در تشریح دلایل کاهش سود این بانک طی 6ماهه منتهی به 31/ 06/ 1400 نسبت به دوره مشابه سال قبل اطلاعیه ای روی کدال فرستاده و عدم تغییر نرخ تسعیر ارز، فروش پروژه ساختمانی موسوم به سهیل و جبران بخشی از کسر ذخایر مطالبات مشکوک الوصول را از اهم این دلایل بیان کرد. در این اطلاعیه آمده با توجه به گزارش های منتشر شده در سامانه کدال در مورد عملیات واسطه گری پول، شرایط سودآوری مستمر بانک در قیاس با دوره مشابه سال گذشته از بهبود قابل توجهی برخوردار بوده و به طور میانه در هر ماه حدود 250 میلیارد تومان به سود بانک افزوده می گردد. این در حالی است که این مبلغ برای دوره مشابه سال گذشته حدود 80 میلیارد تومان بوده است.
قاسم: شرکت قاسم ایران توضیحاتی را در مورد کاهش سود خالص 6 ماهه منتهی به 31 شهریور 1400 در کدال منتشر کرد. بر این اساس شرکت اعلام نموده که به رغم کاهش 51 درصدی سود خالص نسبت به دوره مشابه، سود عملیاتی شرکت به اندازه 57 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد داشته و کاهش سود خالص متاثر از کاهش عایدی غیرعملیاتی به اندازه 97 درصد نسبت به دوره گذشته بوده است. سود شناسایی شده 6 ماهه سال 99 عمدتا ناشی از سود فروش سرمایه گذاری ها بوده که با توجه به شرایط بازار سهام و عدم واگذاری سرمایه گذاری ها در 6 ماهه نخست 1400، سودی از این بابت شناسایی نشده است.
وسینا: بانک سینا از عدم حصول نتیجه برگزاری نوبت دوم مزایده فروش سهام شرکت توسعه اعتماد مبین اطلاع داد. بر این اساس شرکت گفت که با عنایت به اینکه سهامدار عمده این بانک در راستای اجرای مفاد ماده 18 دستورالعمل تملک سهام بانک ها، نسبت به انتشار آگهی عرضه مدیریتی غیر کنترلی 33 درصدی سهام خود در بانک سینا اقدام نموده است، بنابراین مقرر شد آگهی مزایده سهام شرکت توسعه اعتماد مبین لغو و بعد از مشخص تکلیف عرضه بلوک 33 درصدی سهام بانک، مجددا اقدامات و تشریفات آگهی انجام گردد.
لکما: شرکت کارخانه های مخابراتی ایران نیز بعضی از موارد صورت های اقتصادی حسابرسی نشده دوره منتهی به 31/ 06/ 1400 را اینگونه تشریح کرد: افزایش هزینه های شرکت در دوره مذکور عمدتا ناشی از هزینه های بهره تسهیلات اخذ شده سنواتی از بانک های عامل (مربوط به دهه 80) و بعلاوه افزایش هزینه های حقوق و دستمزد پرسنل شرکت از فروردین امسال است. قابل ذکر است به همین دلیل، تیم مدیریتی شرکت با اخذ تدابیر لازم و استراتژی اقتصاد ریاضتی، همیشه سعی در کاهش هزینه های جاری شرکت دارد. در مورد افزایش عایدی شرکت و در قالب قراردادهای تازه، اقدامات موثری صورت گرفته که اخذ قراردادها و ارجاع سفارش های چند ماه اخیر به اندازه 84 میلیارد تومان، موید این موضوع است. بدیهی است که بخش اعظمی از فرآیند طراحی، تامین و فراوری تجهیزات قراردادها و ارجاع سفارش های مدنظر، در 6 ماهه دوم سال منتهی به 29/ 12/ 1400 تحقق یافته و بنابراین پس از انجام تعهدات شرکت در قالب اجرای قراردادهای جاری، فروش شرکت در 6 ماهه دوم نسبت به 6 ماهه اول، رشد قابل ملاحظه ای به همراه خواهد داشت. بعلاوه با توجه به حضور شرکت در مناقصات جاری و آینده حوزه های مخابراتی و غیر مخابراتی، انتظار می رود مبلغ فروش شرکت در سال اقتصادی منتهی به 20/ 12/ 1400 افزایش یابد.
وامین: شرکت سرمایه گذاری امین توان آفرین ساز گفت که درخواست پذیرش سهام شرکت سرمایه گذاری امین توان آفرین ساز (سهامی عام) در فرابورس ایران در جلسه مورخ 04/ 08/ 1400 هیات محترم پذیرش فرابورس مطرح و با پذیرش در بازار دوم فرابورس ایران به صورت مشروط موافقت به عمل آمد. بعلاوه مقرر شد قبل از درج نام شرکت در لیست نرخ های فرابورس و شروع معاملات، اطلاعات لازم و مشخص شده به وسیله این شرکت ارائه گردد.
منبع: دنیای اقتصاد
آخرین اخبار حوزه بورس را در صفحه بورس وبلاگ خلیج اپ بخوانید.
منبع: تجارت نیوز