آنالیز عوارض پفک

به گزارش وبلاگ خلیج اپ، پفک یکی از خوراکی هایی است که بچه ها نسبت به آن علاقه شدیدی دارند و بعضی از پدر و مادران نسبت به خوردن این خوراکی ها به وسیله کودکشان حساسیتی به خرج نمی دهند. اما آیا با خطرات و عوارض پفک آشنایی دارید؟ آیا میدانید خوردن این خوراکی چه تاثیراتی بر سلامت فرزندتان می گذارد؟

آنالیز عوارض پفک

عوارض و مضرات جدی پفک برای سلامت بدن

پنیر یک منبع مناسب برای پروتئین است، اما زمانی که اسیدآمینه های تشکیل دهنده پروتئین که در پنیر وجود دارند در مجاورت حرارت بالای پخت قرار می گیرند موجب فراوری مواد خطرناک می شوند.

یک وعده پفک (حدود 21 عدد) حاوی 150 کالری، 10 گرم چربی و 250 میلی گرم سدیم بوده که برابر 10 درصد سدیم مورد احتیاج روزانه و 15 درصد از چربی کل است.

حال اگر یک بسته بزرگ پفک را در نظر بگیرید این مقادیر به طرز چشمگیری افزایش یافته و هیچ ارزش غذایی مثبتی ندارد؛ علاوه بر این، پفک ها محصولاتی فرآوری شده هستند که دارای طعم و رنگی مصنوعی می باشند.

اولین ماده موجود در پفک، پوسته ذرت غنی شده است که می تواند به معنای پوسته ذرت حاوی سولفات آهن، نیاسین، ریبوفلاوین و فولیک اسید باشد.

سولفات آهن برای درمان کم خونی و سایر کمبود های آهن استفاده می گردد اما معمولا به وسیله پزشک تجویز می گردد.

نیاسین و ریبوفلاوین خطرناک نیستند اما در فرآیند فراوری پفک، ذرت بصورت طبیعی استفاده نمی گردد.

مالتودکسترین یکی دیگر از عناصر سوال برانگیز پفک است که شیرینی آن به مراتب کمتر از قند بوده اما دارای دو برابر شاخص گلیسمی بیشتر از نیشکر است و تاثیر مشابه شکر را بر روی بدن دارد.

این بدان معناست که اگر پفک در هر وعده دارای 0 گرم قند باشد به وسیله بدن به عنوان یک کربوهیدرات پیچیده تجزیه می گردد، بعلاوه پفک دارای رنگ زرد شماره 6 است که می تواند باعث افزایش بیش فعالی در بچه ها و واکنش های آلرژیک در بعضی بزرگسالان گردد. براساس نتایج مطالعات حیوانی، رنگ مصنوعی در آن ها سبب ایجاد تومورهای آدرنال شده است.

در صورت استفاده بیش از اندازه از رنگ های غیرمجاز خوراکی در تهیه مواد خوراکی مانند پفک احتمال ابتلا به سرطان، بیماری های کبدی و کلیوی را بیشتر می نماید.

ذرت در فرآیند فراوری پفک، پرس شده و در حرارت بسیار بالا قرار می گیرد تا پر حجم گردد. در این شرایط روغن موجود در پفک میسوزد و پر اکسید فراوری میکند.

اندازه این ماده در مقابل حرارت و نور اندازه آن افزایش پیدا می نماید، ضرر این ماده شبیه به مواد شیمیایی موجود در دود سیگار است که منجر به ابتلای افراد به سرطان ریه، سینه و مثانه می گردد. به همین علت خوردن پفک، سلامت انسان را تهدید می نماید. 1

افزایش خطر ابتلا به بیماری ها
در تهیه پفک از روغن با ترانس بالا استفاده می گردد که باعث افزایش وزن ، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی عروقی می گردد.

علاوه بر این استفاده از روغن هایی که چندین بار برای سرخ کردن استفاده می شوند، اغلب در محصول، بوی روغن سوخته و رنگ کدر و مات ایجاد می نمایند که می تواند منجر به مسمومیت و سرطان زا شدن پفک گردد.

افزودن اندازه زیاد نمک برای خوش طعم شدن آن در طی فرآیند فراوری، موجب آسیب به کلیه ها، تجمع آب در بدن در نتیجه تورم بافت ها و افزایش فشار خون و سکته قلبی و مغزی می گردد، بعلاوه ذائقه افراد به شورخواری را تغییر می دهد.

با این وجود، چربی و سدیم بسیار زیاد پفک نیز نگران نماینده است. مصرف بیش از حد پفک همچون دیگر میان وعده ها مضر و خطرناک است.

چربی زیاد و فرآوری شده در پفک خطر ابتلا به بیماری های قلبی، فشار خون بالا ، کلسترول بالا و بعضی سرطان ها را افزایش می دهد.

اگر چه پفک طعم پنیری دارد اما یک میان وعده ناسالم و غیر طبیعی است.

افزایش پوسیدگی دندانها
اغلب افراد تصور می نمایند که فقط مواد غذایی شیرین موجب پوسیدگی دندانها می گردد، غافل از این که پفک با داشتن ماده ای شور می تواند موجب پوسیدگی دندانها گردد، زیرا هنگام مصرف، اندازهی از آن به دندان ها می چسبد. پفک دارای کربوهیدرات قابل تخمیر است و تخمیر این مواد به وسیله باکتری های موجود در دهان باعث پوسیدگی دندانها می گردد. بنابراین شستشوی دندانها با مسواک پس از خوردن پفک بسیار لازم است. 2

مضرات پفک در بارداری

مصرف زیاد چیپس و پفک در بارداری موجب به جهان آمدن نوزادانی کم وزن به هنگام تولد می گردد.

زیرا خوردن انواع چیپس، پفک و بیسکوییت در هنگام بارداری، اندازه ماده ای به نام آکریلامید را در بدن وی افزایش می دهد که این مشکل، موجب به خطر افتادن فرایند رشد جنین می گردد و نیز نوزاد تازه متولد شده در مقایسه با نوزادان سالم دارای سر کوچکتری خواهد بود.

بر اساس مطالعات انجام گرفته به وسیله کارشناسان تغذیه، مصرف بیش از حد چیپس، پفک و بیسکوییت در دوران بارداری، ممکن است با خطراتی برای سلامتی نوزاد تازه متولد شده همراه باشد، از این رو برای آشنایی با عوارض چیپس و پفک در بارداری در ادامه این بخش همراه ما شوید.

خانم های بارداری که در طول دوران بارداری خود، تنقلاتی مثل چیپس، پفک و بیسکوییت به اندازه زیاد مصرف می نمایند، احتمال به خطر افتادن سلامتی کودک خود در هنگام تولد را افزایش خواهند داد، زیرا نوزاد تازه متولد شده این مادران ممکن است، در زمان تولد از وزن بیشتری برخوردار باشد و در واقع مصرف این خوراکی ها خطر ابتلا به چاقی را افزایش می دهند، بعلاوه احتمال ابتلا به دیابت، افزایش کلسترول و فشار خون در این نوزادان افزایش می یابد.

با توجه به صنعتی شدن جوامع امروزی و افزایش سهم فراوریات صنعتی غذایی در تغذیه افراد، اطمینان پیدا کردن از کیفیت مواد غذایی و بهداشت آنها از اهمیت زیادی برخوردار است و از آنجا که در کشورمان، مصرف بسیاری از تنقلات مضر مثل پفک و چیپس به خصوص در بین بچه ها، رواج زیادی پیدا نموده است، بنابراین آگاهی دادن نسبت به عوارض جبران ناپذیر این نوع خوراکی بسیار حیاتی و ضروری می باشد. 3

مضرات پفک برای بچه ها

مصرف پفک به وسیله بچه های که در سنین رشد هستند موجب اختلال بزرگی در فرایند تکاملی رشد آنها می گردد، از سوی دیگر کالری زیاد پفک موجب چاقی و افزایش وزن بچه ها می گردد که می تواند زمینه ساز انواع بیماری های متابولیک مانند دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، انواع سرطان ها و ... گردد.

در صورت استفاده از رنگ های غیر مجاز در پفک وخوراکی های دیگر، احتمال آسیب کبدی وحتی مرگ بچه ها دور از انتظار نیست.

به همین علت کارشناسان توصیه می نمایند در خصوص مصرف این گونه مواد خوراکی با رنگهای مختلف و متنوع در بازار احتیاط بیشتری کنید.

تحقیقات نشان می دهد که پفک می تواند 9 برابر وزن خود آب جذب کند، بنابراین در صورت مصرف پفک به وسیله بچه ها موجب بی اشتهایی آنها به وعده های غذایی مهم و اصلی، خستگی سیستم گوارش و فلج شدن معده می گردد؛ در نتیجه در صورت مصرف مداوم به وسیله افراد بزرگسال نیز می تواند منجر به بروز بیماری هایی نظیر کم خونی، کوتاهی قد، پوکی استخوان و ریزش و تضعیف مو گردد. 4

پی نوشت:

1.www.namnak.com

2.www.neshanonline.com

3.www.shia-news.com

4.www.hidoctor.ir

منبع: راسخون

به "آنالیز عوارض پفک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز عوارض پفک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید