از خواص پنیر کبابی چه می دانید؟
به گزارش وبلاگ خلیج اپ، آیا پنیر کبابی را می شناسید؟ آیا تا به حال این پنیر را در غذاهایتان استفاده نموده اید؟ آیا با مزه پنیر کبابی آشنایی دارید؟ آیا خواص پنیر کبابی آنقدری هست که بتواند شما را برای استفاده مداوم در رژیم غذایی روزانه متقاعد کند؟ این ها سوالاتی است که در این مقاله به آن ها پرداخته می گردد.

بسیاری از شما احتمالا نام پنیر کبابی که با عنوان پنیر هالومی هم شناخته می گردد را شنیده اید. اما ممکن است تصور کنید این پنیر هم مانند سایر پنیرها تنها یک محصول لبنی ساده است. اگر اینطور فکر می کنید، کاملا در اشتباهید. این پنیر خواص ویژه ای دارد که مهم ترین آن اندازه پروتئین بالا در هر وعده سرو است. همین مزیت باعث شده است تا پنیر کبابی به عنوان جایگزین گوشت هم در سبد غذایی جایگاه ویژه ای پیدا کند.
پنیر کبابی که اولین بار در قبرس ابداع شد، از شیر تازه گاو، گوسفند و یا بز تهیه می گردد. هالومی هم به صورت خام و هم به صورت پخته شده مصرف می گردد. البته بدون اغراق می توان گفت طعم پنیر کبابی در حالت پخته شده بسیار لذیذتر است.
با توجه به نقطه ذوب بالای پنیر هالومی، این پنیر قابلیت سرخ و کبابی شدن بدون ذوب شدن و از دست دادن فرم اولیه اش را دارد. به همین علت اغلب این پنیر را به صورت گریل یا کبابی برای سرو در غذاها یا به عنوان ساید بشقاب تهیه می نمایند.
فهرست مطالب:
- خواص پنیر کبابی
- جدول ارزش غذایی پنیر کبابی
- منبع غنی کلسیم
- سرشار از پروتئین
- کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم
- ایجاد حس سیری برای مدت طولانی تر
- جایگزین مناسب گوشت
- بهره مندی از خواص پنیر کبابی در آشپزی
- روش تهیه پنیر کبابی
- کاربرد پنیر کبابی در آشپزی
- آیا مصرف پنیر کبابی برای تمامی افراد مناسب است؟
خواص پنیر کبابی
پنیر کبابی کاله سرشار از کلسیم، پروتئین، فسفر و انواع ویتامین ها است. هر یک کیلوگرم از این پنیر ارزش غذایی معادل 12 الی 15 کیلوگرم شیر تازه گاو را دارد. این پنیر به علت حجم بالای شیری که در آن استفاده شده از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است که در جدول زیر مواد غذایی در هر 100 گرم پنیر کبابی گزارش شده است.
مواد و محتویات | میزان در هر 100 گرم |
---|---|
انرژی | 313 کالری |
پروتئین | 23/9 گرم |
چربی | 23/5 گرم |
کربوهیدرات | 1/7 گرم |
کلسیم | 794 میلی گرم |
منیزیم | 40 میلی گرم |
فسفر | 517 میلی گرم |
سلنیم | 12 میکروگرم |
روی | 3/7 میلی گرم |
ویتامین A | IU 1073 |
ویتامین D | 8 UI |
ویتامین E | 0.60 میلی گرم |
منبع غنی کلسیم و مواد معدنی
از خواص پنیر کبابی مقادیر بالای کلسیم، منیزیم و فسفر است. کلسیم ماده حیاتی برای سلامت استخوان ها و عملکرد صحیح عضلات و اعصاب است. میزان 80 گرم از این پنیر به طرز قابل توجهی احتیاجهای روزانه شما به کلسیم را تامین می نماید. کلسیم ماده معدنی است که برای تمامی رده های سنی اهمیت بسیار بالایی دارد. علاوه بر این موارد، مقادیر قابل توجهی از ویتامین D نیز در پنیر هالومی وجود دارد.
از دیگر خواص پنیر کبابی می توان به وجود مقادیر زیادی از ویتامین های محلول در چربی به ویژه ویتامین A در آن اشاره نمود. در هر 100 گرم از پنیر هالومی تازه 1073 واحد ویتامین A وجود دارد که این میزان برابر با 36 درصد از احتیاج روزانه بدن به ویتامین A به شمار میرود.
سرشار از پروتئین
یکی دیگر از خواص پنیر کبابی پروتئین بالای آن است. پروتئین برای سلامتی ماهیچه ها، پوست و خون لازم است. علاوه بر آن، بدن احتیاج به مقادیر کافی پروتئین جهت رشد، توسعه و ترمیم سلول ها و بافت های بدن دارد. در هر 100 گرم از پنیر هالومی 23/9 گرم پروتئین وجود دارد که معادل 43 درصد احتیاج روزانه بدن است.
کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم
طبق مطالعات اجرا شده خوردن منظم لبنیات پر چرب در سنین جوانی منجر به کاهش خطر ابتلا به دیابت و مقاومت به انسولین در بزرگسالی خواهد شد. مکانسیم و چگونگی این امر به طور کامل شناخته شده نیست. اما ممکن است تا حدی مرتبط با اثر چربی و پروتئین در کاهش سرعت هضم غذا مرتبط باشد. این مواد باعث تثبیت سطح قند خون می شوند. پنیر هالومی لاکتوز بسیار کمی دارد و برای افراد دیابتی نیز گزینه غذایی مناسب به شمار می رود.
ایجاد حس سیری برای مدت طولانی تر
ایجاد احساس سیری برای مدت طولانی یکی دیگر از خواص پنیر کبابی به شمار می رود. پنیر هالومی کاله که سرشار از پروتئین و چربی است یاری می نماید تا برای مدت طولانی تری احساس سیری داشته باشید. به طور کلی کربوهیدرات، چربی و پروتئین باعث ایجاد حس سیری در افراد خواهد شد.
جایگزین مناسب گوشت
پنیر کبابی به علت داشتن پروتئین بالا یک غذای کامل به شمار می رود. این ماده غذایی به خصوص برای افرادی که رژیم های گیاهی و سالم دارند جایگزینی کامل برای غذاهای گوشتی است. بسیاری از پنیرهای هالومی از مایه پنیر حیوانی فراوری می شوند. بنابر این اگر شما نیز از دسته افراد گیاهخوار هستید، باید حین خرید پنیر کبابی برچسب مشخصات آن توجه کنید.
خواص پنیر کبابی به صورت کلی موارد زیر را شامل می گردد:
- منبع غنی کلسیم
- سرشار از پروتئین
- کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو
- احساس سیری برای مدت بیشتر
- جایگزین مناسب گوشت
بهره مندی از خواص پنیر کبابی در آشپزی
روش تهیه پنیر کبابی
پنیر کبابی هم به صورت خام و هم به صورت گریل شده و سرخ شده مصرف می گردد. بیشتر افراد مصرف پنیر هالومی به صورت کبابی یا سرخ شده را ترجیح می دهند.
برای تهیه پنیر کبابی به صورت گریل شده می بایست هر طرف پنیر را به مدت دو الی سه دقیقه بر روی باربیکیو حرارت دهید. اگر ترجیح می دهید پنیر کبابی خود را در خانه تهیه کنید، سرخ کردن با ماهیتابه برترین روش ممکن است. اگر هنوز طرز تهیه پنیر کبابی را به شیوه اصولی نمی دانید، در کتاب کاله قبلا دستور تهیه پنیر کبابی سوخاری و پنیر کبابی ساده پیشتر آموزش داده شده است که با چند دستورالعمل ساده امکان تهیه خانگی آن برای شما مهیا می گردد.
کاربرد پنیر کبابی در آشپزی
همان طور که اشاره نمودیم، پنیر کبابی کاربرد بسیار زیادی در تهیه انواع غذاها دارد. بافت خاص و ظریف هالومی، آن را به گزینه ای ایده آل برای تهیه غذاهای بدون گوشت بدل نموده است. اگر از رژیم گیاهی پیروی می کنید یا با طعم گوشت مشکل دارید، پنیر کبابی جایگزین مناسبی برای گوشت است. نه تنها به صورت جایگزین بلکه در کنار گوشت و مرغ به عنوان مکمل مصرف گردد.
فهرستی از موارد استفاده پنیر کبابی در جدول زیر در دسته بندی های مختلف ارائه شده است با این امید که از خواص پنیر کبابی بتوانید بیشتر بهره مند شوید.
پیش غذا |
---|
پیش غذای پروتئینی با پنیر کبابی |
طرز تهیه تبوله با پنیر کبابی |
3 راه ساده برای طعم دار کردن و پخت پنیر کبابی کاله |
طرز تهیه پنیر کبابی: جایگزین گوشت در رژیم گیاهخواری |
طرز تهیه پنیر کبابی سوخاری |
طرز تهیه حمص با پنیر کبابی |
طرز تهیه رول هالومی و بیکن همراه ویدیو |
طرز تهیه کلم بروکلی کبابی با پنیر |
طرز تهیه بروکلی کبابی با طعم پنیر پارمسان |
طرز تهیه چیکن کبابی با پنیر هالومی |
طرز تهیه دو مدل فینگرفود یلدایی همراه ویدیو |
طرز تهیه بروکلی کبابی با طعم پنیر پارمسان |
غذای اصلی |
---|
طرز تهیه استیک با پنیر کبابی |
طرز تهیه شاورما مرغ با پنیر کبابی و سس اصیل طحینه |
طرز تهیه پاستا کدو سبز با پنیر کبابی |
طرز تهیه میگو و پنیر کبابی با سس فندق و گشنیز |
طرز تهیه برگر بادمجان و پنیر کبابی |
طرز تهیه قورمه سبزی با پنیر کبابی همراه ویدیو |
طرز تهیه برگر با پنیر کبابی |
طرز تهیه خورش کرفس با پنیر کبابی همراه ویدیو |
طرز تهیه خورش فسنجان با پنیر کبابی همراه ویدیو |
طرز تهیه خورش قیمه با پنیر کبابی همراه ویدیو |
طرز تهیه ته چین بادمجان با پنیر کبابی همراه ویدیو |
سالاد |
---|
طرز تهیه سالاد با پنیر کبابی به دو روش در خانه |
طرز تهیه سالاد تن ماهی و پنیر کبابی: مناسب ورزشکاران |
طرز تهیه سالاد پانزانلا با پنیر کبابی |
طرز تهیه سالاد تابستانی هندوانه با بلغور و پنیر کبابی |
طرز تهیه سالاد مدیترانه با پنیر کبابی |
طرز تهیه سالاد لبو با پنیر کبابی و سس کاری |
سالاد نخود برشته با پنیر کبابی |
طرز تهیه سالاد نخود فرنگی و پنیر کبابی |
طرز تهیه سالاد فتوش با پنیر کبابی و کینوا |
طرز تهیه سالاد گرم زمستانی با پنیر کبابی: مناسب گیاهخواران |
طرز تهیه سالاد لبو با پنیر کبابی و تخمه کدو |
آیا مصرف پنیر کبابی برای تمامی افراد مناسب است؟
علی رغم خواص بالای پنیر کبابی مصرف این ماده غذایی برای تمامی افراد توصیه نمی گردد. از جمله این افراد می توان به کسانی که به شیر حساسیت دارند و یا گیاه خواران اشاره نمود. از لحاظ غذایی تفاوت چندانی میان انواع مختلف پنیر هالومی وجود ندارد. اگر به لاکتوز حساسیت داشته باشید ممکن است هضم هالومی گوسفندی یا بزی برایتان آسان تر باشد.
هالومی سرشار از نمک است. بنابراین اگر در حال حاضر مجبور به پرهیز نمک هستید توصیه می کنیم از مصرف این ماده غذایی اجتناب کنید. در صورتی که رژیم غذایی خاصی را زیر نظر مشاور تغذیه رعایت می کنید قبل از مصرف هالومی با متخصص تغذیه خود مشورت کنید.
با وجود تمام خواص پنیر کبابی، این پنیر به عنوان یک محصول لبنی پرنمک شناخته می گردد. بنابراین اگر رژیم غذایی کم نمک و پرهیز غذایی دارید، توصیه می کنیم پیش از تصمیم به استفاده از پنیر کبابی در آشپزی حتما با متخصص تغذیه یا پزشک متخصص معالجتان مشورت کنید تا از حد مجاز مصرف آن آگاه شوید.
کلام آخر
پنیر هالومی یکی از خوش طعم ترین پنیرهای دنیاست. از جمله خواص پنیر کبابی می توان به وجود مقادیر زیاد پروتئین، انواع چربی مفید و مواد معدنی آن اشاره نمود. این پنیر به علت بافت نرم و مزه بی نظیر خود به گزینه ای مناسب در تهیه انواع غذاهای گوشتی و غیر گوشتی تبدیل شده است. پنیر کبابی اولیه از ترکیب شیر گوسفند و بز تهیه شده است.
امروزه فراورینمایندگان پنیر هالومی با توجه به الگوی مصرفی خریدارانشان تغییراتی در ترکیبات این پنیر به وجود آورده اند. پنیر کبابی شرکت کاله که با شیر تازه گاو تهیه شده در دو نوع قالبی و وکیوم به بازار عرضه شده است. افزوده شدن نعناع بر روی سطح این پنیر طعم دل پذیر آن را دو چندان نموده است. این پنیر را می توانید تا مدت 6 ماه در فریزر نگه داری کنید. با قرار دادن پنیر کبابی در فهرست مواد اولیه مورد کاربرد در طول هفته از خواص بی نظیر این محصول لبنی می توانید بهره مند شوید. این مورد را به خصوص اگر علاقه چندانی به طعم گوشت ندارید، بیشتر مدنظر قرار دهید.
منبع: کتاب کاله