طرز تهیه کوکو سبزی با زرشک و گردو مجلسی
به گزارش وبلاگ خلیج اپ، کوکو سبزی یکی از غذاهای مقوی، خوشمزه و سالم است و در عین حال بسیار سریع آماده می گردد. کوکو سبزی یکی از غذاهایی است که هم می توان در مهمانی ها در کنار غذاهای دیگر و هم به عنوان یک پیش غذا استفاده کرد و هم یک غذای دانشجویی، به دلیل کوتاه بودن زمان طبخ آن، می توان در نظر گرفت.

طرز تهیه کوکو سبزی همانطور که از نام آن تعیین است از سبزی های معطر و خوشبو استفاده می نمایند. چندین سبزی در کوکو سبزی ثابت است و نوع های دیگر آن با توجه به محل سکونت شما می تواند سبزی های معطر دیگری به آن اضافه گردد. مقدار کالری در نظر گرفته شده برای یک وعده استفاده از کوکو سبزی در حدود 180 تا 220 کالری در نظر گرفته شده است که البته با توجه به نوع افزودنی های آن می تواند متغیر باشد.
طرز تهیه کوکو سبزی که در ادامه به آن می پردازیم برای چهار نفر مناسب است و اگر می خواهید برای نفرات کمتر یا بیشتر درست کنید فقط نسبت ها را اضافه یا کم کنید.
مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی مجلسی برای 4 نفر:
- تخم مرغ: دو تا سه عدد
- سبزی کوکویی: (تره، گشنیز، جعفری و شوید): 500 گرم
- روغن مایع: مخصوص سرخ کردن به مقدار لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
اگر می خواهید کوکو سبزی شما مجلسی باشد و در صورتی که به ذائقه شما سازگار باشد می توانید سایر مواد زیر را به آن اضافه کنید:
- گردو: خرد شده 2 قاشق غذا خوری
- زرشک: یک قاشق غذا خوری
- و سایر سبزیجات معطر محلی
دستور تهیه کوکو سبزی:
ابتدا سبزیجات کوکو را به دقت با آب شستشو می دهیم و می گذاریم که تا خشک شوند، وقتی که آب سبزی ها برطرف شد، آن ها را به مقدار کافی خرد می کنیم. سپس سبزی را در ماهی تابه ریخته و با میزان بسیار کمی روغن، تفت می دهیم تا آب آن تبخیر گردد.
توجه داشته باشید، فقط باید آب سبزی کوکو تبخیر گردد. از سرخ کردن و تفت بیش از حد به علت تیره شدن سبزی جلوگیری کنید.
به این نکته توجه کنید که تفت دادن بیش از حد سبزی باعث می گردد که رنگ آن تیره گردد، پس در مقدار تفت دادن آن دقت به خرج دهید. سپس آن را از ماهیتابه خارج می کنیم و می گذاریم تا خنک گردد. در گام بعدی در یک ظرف مناسب تخم مرغ ها را می شکنیم و به آن ها نمک، زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و به دقت هم بزنید تا مواد کاملا در هم حل شوند و یک دست گردد. اگر هدف شما درست کردن یک کوکو سبزی مجلسی است باید در این مرحله گردو و زرشک را به تخم مرغ اضافه کنید و آن را هم بزنید.
سپس بعد از خنک شدن سبزی ها آن را به ظرف حاوی تخم مرغ ها اضافه می کنیم و آن را به مقدار مناسب هم می زنیم تا مایه کوکو سبزی به دست بیاید. حالا برای سرخ کردن کوکو سبزی ها آماده می شویم، برای این کار یک تابه مناسب را انتخاب می کنیم.
تابه را بر روی اجاق گاز قرار می دهیم و با حرارت مناسب آن را داغ می کنیم. ابتدا میزانی روغن مخصوص سرخ کردنی را در تابه می ریزیم و اجازه می دهیم تا روغن به قدر کافی داغ گردد اگر روغن به مقدار کافی داغ نگردد ، هنگام سرخ کردن کوکو مایه آن به ماهی تابه می چسبد و موقع برگرداندن آن خرد می گردد. سپس مایه کوکو سبزی را به آرامی و احتیاط کامل در تابه می ریزیم و آن را با پشت قاشق به خوبی صاف می کنیم تا ضخامت و مقدار آن یک دست گردد و سپس در تابه را بگذارید تا آن کوکو سبزی شما مغز پخت گردد. ابتدا کمی درجه حرارت را افزایش دهید و سپس به تدریج درجه حرارت آن را برای برشته شدن کم کنید.
بعد از حدود 15 دقیقه که یک روی کوکو سبزی کاملا برشته شد آن را به چند قسمت تقسیم کنید (معمولاً 4 قسمت) و آن را برگردانید و دوباره درجه حرارت را افزایش دهید تا مواد خودشان را بگیرند و دوباره کم کم درجه حرارت را کاهش دهید تا کوکو سبزی برشته گردد.
بعد از آماده شدن کوکو سبزی آن را در ظرف مورد نظرتان قرار دهید و می توانید برای تزئین آن از گوجه فرنگی، خیار شور، فلفل سبز و سس کچاپ بهره ببرید.
نکاتی در خصوص تهیه کوکو سبزی
- برای اینکه مایه کوکو سبزی انسجام بیشتری داشته باشد و اصطلاحاً وا نرود از یک قاشق غذا خوری شیر بهره ببرید.
- تا زمانی که روغن به خوبی داغ نشده است، مایه کوکو سبزی را بر روی آن نریزید. زیرا به ته ظرف می چسبد و هنگام برگرداندن کوکو سبزی خرد می گردد.
- طرز تهیه کوکو سبزی بالا برای چهار نفر است و در صورت کم یا زیاد شدن افراد نسبت ها را تغییر دهید.