نکاتی جهت جلوگیری از ابتلاء به سرماخوردگی

به گزارش وبلاگ خلیج اپ، می توان از ابتلاء به سرماخوردگی به یاری رعایت بهداشت مناسب و شیوه زندگی سالم جلوگیری کرد. این مقاله به طور عمده به راه های پیشگیری از سرماخوردگی و تحت کنترل در آوردن آن پرداخته است. به خواندن ادامه دهید....

نکاتی جهت جلوگیری از ابتلاء به سرماخوردگی

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

می توان از ابتلاء به سرماخوردگی به یاری رعایت بهداشت مناسب و شیوه زندگی سالم جلوگیری کرد. این مقاله به طور عمده به راه های پیشگیری از سرماخوردگی و تحت کنترل در آوردن آن پرداخته است. به خواندن ادامه دهید....

سرماخوردگی یک عفونت ویروسی است که در آن دستگاه تنفسی فوقانی مورد حمله واقع شده و دچار عفونت می شود. بیش از 100 نوع ویروس مختلف یافت شده است که اسم می شود مسئول ابتلاء به سرماخوردگی می باشند. تمام این ویروس ها ماهیتاً بسیار مسری می باشند. این بیماری معمولاً مسئله خیلی جدی و خطرناکی برای سلامتی به حساب نمی آید. با این حال علائم آن که شامل گلو درد، آبریزش بینی، گرفتگی بینی، سرفه، عطسه، و غیره می شوند، بسیار آزار دهنده هستند. علت اصلی اینکه چرا افراد خواهان دانستن راه های پیشگیری از سرماخوردگی می باشند، این است که این عفونت را پی در پی می گیرند. به طور میانه، بچه ها و خردسالان هفت تا هشت مرتبه در سال دچار سرماخوردگی می شوند، در حالی که بزرگسالان ممکن است دو تا چهار مرتبه در سال دچار این بیماری گردند.

چگونه دچار سرماخوردگی می شوید؟

ویروس سرماخوردگی به وسیله هوا از فرد آلوده به دیگران منتقل می شود. این اتفاق زمانی می افتد که قطرات ریز مایع منتشر شده در حین سرفه و یا عطسه، به وسیله فرد غیر آلوده استنشاق شوند. دیگر وسیله انتقال این ویروس به وسیله تماس مستقیم فیزیکی و لمس مواد و وسائلی که آلوده به ترشحات فرد آلوده شده اند، می باشد. هنگامی که ویروس وارد بدن شما می شود، در عرض 12-8 ساعت آغاز به تکثیر می نماید و علائم ظرف مدت 3-2 روز خود را نشان می دهند. این عارضه بسته به سن و شرایط سلامتی، فرد را به مدت 10-7 روز درگیر خود می نماید.

پیشگیری

هنگامی که به علت ابتلاء به سرماخوردگی به پزشک مراجعه می کنید، پزشک معالج داروهایی را برای شما تجویز می نماید که تنها شدت این علائم را کاهش می دهند اما نمی توانند عفونت واقعی را درمان سازند. هیچ داوریی وجود ندارد که این بیماری را درمان کند. این امر عمدتاً به این علت است که بسیاری از آن ویروسهایی که موجب بروز سرماخوردگی می شوند، هنوز ناشناخته می باشند. به همین علت، برترین روش مقابله با این عفونت، پیروی از اقدامات پیشگیرانه خواهد بود. چند مورد از این اقدامات پیشگیرانه را در ادامه مورد بحث قرار می دهیم:

1. سعی کنید از تماس نزدیک با فرد آلوده تا جایی که امکان دارد خودداری کنید. فاصله ایمنی را از فرد مبتلا به سرماخوردگی تا زمانی که علائم او فروکش ننموده اند، حفظ کنید. در نتیجه با این کار احتمال انتقال مستقیم ویروس به بدن خود را به حداقل می رسانید.

2. هنگامی که دچار سرماخوردگی می شوید، بایستی کوشش مضاعفی جهت جلوگیری از توسعه و انتقال این ویروس به اطرافیانتان انجام دهید. صورت خود را به هنگام سرفه و عطسه با یک دستمال بپوشانید به گونه ای که ترشحات حاصل از سرفه و عطسه وارد هوا نشده و به وسیله دیگران استنشاق نشوند. دستمال را پس از هر بار مصرف به سطل آشغال انداخته و دستان خود را به طور کامل بشویید. اگر دستمال در دسترس ندارید، خمیدگی آرنج خود را نزدیک دهان گرفته و سپس سرفه و یا عطسه کنید.

3. دستان خود را با شستن مرتب آنها تمیز نگاه دارید. در اغلب موارد، ویروس به وسیله تماس دست وارد بدن شما می شود. سطوح آلوده را با دستان خود لمس نموده و آنگاه آنها را به دهان، چشم و دیگر قسمتهای بدن می زنید. بنابراین شستن دقیق دستان تان با صابون و آب، پیش از خوردن و بعد از بازگشت از بیرون خانه یک ضرورت است. بعلاوه بایستی دستان خود را بلافاصله پس از برخورد نزدیک با شخص آلود بشویید.

4. سعی کنید از دست زدن به چشم، بینی و یا دهان با دست نَشسته خودداری کنید. به این علت که این نواحی از بدن، دارای بافتی بسیار حساس بوده و ویروس سرماخوردگی آن را برای ورود به بدن به وسیله این بافتها بسیار مناسب می بیند. بنابراین، مرتبه بعد که خواستید چشمان خود را بمالید، اطمینان حاصل کنید که ابتدا دستان خود را شسته باشید.

5. استفاده مشترک از وسایل شخصی فرد آلوده مانند حوله، دستمال، ظروف شیشه ای، لیوان و یا دیگر وسایل این چنینی، بایستی اکیداً ممنوع شود. اگر فرد آلوده به این ویروس در خانه شما است، حتماً تمام وسایل او را در یک مکان مجزا قرار داده و بر روی آنها به خوبی برچسب بزنید تا کس دیگری از این وسایل استفاده نکند.

6. محیط خانه خود را تمیز و بهداشتی نگه دارید. میز و کانترهای آشپزخانه، حمام، نرده های پله، تلفن، دستگیره درب، سطوحی هستند که این ویروس ها به مدت 3 ساعت در آنها به جای مانده و می توانند عفونت را توسعه دهند. اگر کسی از اعضای خانواده مبتلا به سرماخوردگی شده است، بایستی تمام این نواحی و سطوح را چندین مرتبه تمیز و ضد عفونی نموده تا از انتقال ویروس به دیگر اعضای خانواده جلوگیری شود.

7. به منظور تأمین ویتامین ها، مواد معدنی و تمام مواد مغذی دیگری که جهت حفظ سلامتی ضروری می باشند، مواد غذایی سالم مصرف کنید. در نتیجه، حتی اگر در معرض ویروس قرار گیرید، بدنتان می تواند از خود در برابر تأثیرات مضر این ویروس دفاع کند. کسانی که این زمینه را دارند که سریع و راحت دچار سرماخوردگی شوند، می توانند مکمل های ویتامین C بدون نسخه را پس از مشورت با پزشک خود مصرف نمایند. این کار به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید.

8. هنگامی که بدن تان خسته شده و تحت استرس قرار گیرد، در این صورت قادر نخواهد بود با هرگونه عفونتی به درستی مقابله نماید. بنابراین، به منظور تقویت سیستم ایمنی و حفظ آن، بایستی به قدر کافی به بدن خود استراحت دهید. یک فرد بزرگسال به 8 ساعت خواب در طول شبانه روز احتیاج دارد، در حالی که بچه ها به 13 ساعت خواب احتیاج دارند.

روش های پیشگیری از ابتلاء به سرماخوردگی که در این مقاله مورد بحث قرار گرفتند، هم برای بچه ها و هم بزرگسالان قابل اجرا و عملی می باشند. بنابراین، آغاز به اجرا و پیاده کردن این نکات و رهنمودها در زندگی روزانه خود نموده و بعلاوه آنها را به اعضای جوان خانواده آموزش دهید که این رهنمودها را دنبال نمایند.

منبع: راسخون

به "نکاتی جهت جلوگیری از ابتلاء به سرماخوردگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکاتی جهت جلوگیری از ابتلاء به سرماخوردگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید