فواید و مضرات های شیر های گیاهی

به گزارش وبلاگ خلیج اپ، شیر لبنی از نظر محتوای پروتئین، چربی و کربوهیدرات استاندارد شده است، اما نوشیدنی های گیاهی استاندارد نیستند.

فواید و مضرات های شیر های گیاهی

شیر های جایگزین لبنی مانند شیر هایی که از بادام، سویا و سایر گیاهان تهیه می شوند، به طور گسترده ای محبوب شده اند و این نوشیدنی ها اغلب به عنوان جایگزین سالم تر یا پایدارتر برای محصولات لبنی، به وسیله بعضی افراد مصرف می شوند.

هزاران سال است که انسان ها شیر لبنی را به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه خود مصرف می نمایند. این مایع که اساس کل گروه غذایی لبنیات را تشکیل می دهد، معمولا از گاو، بز، گوسفند یا شتر گرفته می گردد. در حالی که همه پستانداران شیر فراوری می نمایند، انسان ها معمولا فقط چند نوع شیر را مصرف می نمایند.

فناوری، تغییر ذائقه، افزایش حساسیت های غذایی و نگرانی های زیست محیطی در سال های اخیر صنعت لبنیات را متحول نموده است.

محققان اظهار کردند: افزایش آلرژی ها و عدم تحمل لاکتوز، عوامل محیطی و گیاه خواری احتیاج به جایگزین های غیر لبنی را ایجاد نموده است.

در چند سال گذشته، شیر های جایگزین لبنی مانند شیر هایی که از بادام، سویا و سایر گیاهان تهیه می شوند، به طور گسترده ای محبوب شده اند و این نوشیدنی ها اغلب به عنوان جایگزین سالم تر یا پایدارتر برای محصولات لبنی، به وسیله بعضی افراد مصرف می شوند، اما آیا این محصولات سالم تر از شیر گاو هستند؟

جایگزین های شیر با ترکیب یا استخراج مواد گیاهی در آب ساخته می شوند. سپس مواد گیاهی برای افزایش پایداری فیزیکی و ماندگاری محصول نهایی تحت همگن سازی و عملیات حرارتی قرار می گیرند. اگرچه این نوشیدنی های گیاهی اغلب به عنوان جایگزینی برای شیر لبنی مصرف می شوند، اما مشخصات تغذیه ای یکسانی ندارند.

شیر لبنی از نظر محتوای پروتئین، چربی و کربوهیدرات استاندارد شده است، اما نوشیدنی های گیاهی استاندارد نیستند. مشخصات مغذی شیر لبنی حاوی هشت گرم پروتئین در هر 240 میلی لیتر (یک فنجان) است. علاوه بر این، پروتئین موجود در شیر لبنی، حاوی 9 اسید آمینه لازم است در حالی که شیر های گیاهی فاقد آمینو اسید های مهم هستند.

شیر لبنی با ویتامین دی (D) غنی شده است و به طور طبیعی حاوی کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم، ریبوفلاوین، ویتامین B 12 و ویتامین A است، اما شیر های گیاهی از نظر تغذیه ای نسبت به شیر های لبنی سنتی، ضعیف تر هستند، مگر اینکه غنی شده باشند.

برای بعضی از افراد، تمایل به انتخاب شیر گیاهی ناشی از نگرانی های محیطی است. برای این منظور، فراوری شیر گیاهی نسبتا پایدارتر از شیر لبنی است، زیرا مطالعات روی فراوری شیر لبنی نشان داده است که بیشترین تاثیر زیست محیطی هنگام در نظر گرفتن کاربری زمین، انتشار گاز های گلخانه ای، آلودگی و انرژی مورد احتیاج برای پرورش گاو های شیری ایجاد می گردد و شیر های گیاهی ممکن است از شیر های لبنی سنتی بهتر باشند.

در حالی که شیر های گیاهی اغلب جایگزین سالمی برای شیر لبنی در نظر گرفته می شوند، اما نباید آن ها را جایگزین تغذیه ای برای شیر مادر، شیر خشک نوزادان و شیر گاو در دوران نوزادی و کودکی دانست، زیرا نوزادان در حال رشد به کالری و مواد مغذی خاصی احتیاج دارند که این نوع شیر ها فراهم می نماید.

آموزشگاه اطفال آمریکا توصیه می نماید که بچه ها بین یک تا دو سالگی شیر کامل گاو مصرف نمایند و جایگزینی شیر گیاهی به جای لبنیات حیوانی در نوزادان و خردسالان می تواند منجر به کمبود های تغذیه ای گردد.

منبع: فرادید

به "فواید و مضرات های شیر های گیاهی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید و مضرات های شیر های گیاهی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید