برنج دودی نخورید!

به گزارش وبلاگ خلیج اپ، معمولا روش های متداول تهیه مواد غذایی دوداندود از جمله برنج دودی روش های کارگاهی و سنتی است که در آن، چوب های مختلفی مانند خاک اره و چوب بلوط را در اتاق های مخصوص به نام اتاق دود در چاله ای جمع آوری می نمایند و طوری آنها را آتش می زنند که شعله ور نشده و تنها دود فراوری کند. بعد، محصول را که از جایی آویزان

برنج دودی نخورید!

برنج دودی نخورید!

نویسنده: دکتر آراسب دباغ مقدم، متخصص صنایع غذایی

معمولا روش های متداول تهیه مواد غذایی دوداندود از جمله برنج دودی روش های کارگاهی و سنتی است که در آن، چوب های مختلفی مانند خاک اره و چوب بلوط را در اتاق های مخصوص به نام اتاق دود در چاله ای جمع آوری می نمایند و طوری آنها را آتش می زنند که شعله ور نشده و تنها دود فراوری کند. بعد، محصول را که از جایی آویزان نموده اند، مدتی در معرض دود قرار می دهند.

در گذشته از دودی کردن برای بالا بردن مدت زمان ماندگاری محصولات استفاده می شد و این دود ترکیبات بسیاری داشت.

در حقیقت، وقتی ماده غذایی را دود می دهند، ترکیباتی از خانواده فنولی، الکلی و آلدییدی وارد آن شده و یک حالت ضدعفونی نمایندگی در آن به وجود می آید و همین امر زمان ماندگاری محصول را بالا می برد. اما عملا امروزه با توجه به امکانات نگهداری مواد غذایی مانند یخچال و فریزر و سردخانه های صنعتی دود دادن تنها برای تغییر در طعم غذا و ارضای ذایقه های مختلف استفاده می گردد تا برای نگهداری.

مصرف زیاد و مداوم مواد غذایی دودی توصیه نمی گردد زیرا به نظر می رسد بعضی ترکیبات مانند بنزوپیرن در این نوع محصولات ایجاد می گردد که احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

این بحث امروزه در رابطه با نوع پخت کباب هم مطرح است و اینکه افرادی که دایما و هر هفته چند مرتبه کباب مصرف می نمایند، محتمل است در اثر ورود این ترکیبات به بدن شان به سرطان مبتلا شوند (البته در صورتی که مستعد آن باشند) .

جالب است بدانید امروزه در صنایع سوسیس و کالباس از دودهای شیمیایی مایع استفاده می گردد که از سوختن چوب حاصل نمی گردد، بلکه شامل فرمول های شیمیایی است که عطر و طعم دود را دارند اما ضرری نداشته و یک افزودنی به حساب می آیند.

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون

به "برنج دودی نخورید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برنج دودی نخورید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید